Novi Audi TT stiže 2014. (dopunjeno)

Novi Audi TT će biti puno lakši i ekonomičniji od svog prethodnika, a izvori navode i da će se raditi o modelu sa znatno boljim voznim sposobnostima. Dimenzijama i osnovnim oblikom novitet se neće značajnije razlikovati od sadašnjeg modela, a stajling će biti usaglašen sa poslednjim kretanjima Audijevog dizajna.

Novi TT će se bazirati na MQB platformi, a karoserija će većinom biti napravljena od aluminijuma. U odnosu na prethodnika sledeći TT će biti između 50 i 100 kg lakši, odnosno prosečna masa će se kretati oko 1.200 kg. Takođe, postoji mogućnost proizvodnje i izuzetno lake verzije koja bi mogla biti i do 300 kg lakša zahvaljujući upotrebi lakih materijala poput ugljeničnih vlakana, magnezijuma i sl.

Upotreba MQB platforme će dovesti do dužeg međuosovinskog rastojanja i kraćih prepusta, a imaće i bolji raspored mase.

Osnovu motorizacije će činiti 4-cilindrični turbo TFSI i TDI motori. Konkretnije, većina prodaje bi trebalo da se odnosi na 1.8 i 2.0 TFSI pogonske agregate snage između 185 i 225KS, a svoje kupce će imati i 2.0 TDI snage oko 180KS. Model TT-S će pokretati novi 2.0 turbo snage 280KS i najvećeg obrtnog momenta od 380 Nm. TT-RS će zadržati 5-cilindrični 2.5 koji bi u dorađenoj verziji trebalo da razvija 380KS.

Pored Coupea kupcima će biti ponuđena i Roadster varijanta koja će biti opremljena platnenim sklopivim krovom. U unutrašnjosti se može očekivati bogatija oprema i kvalitetniji materijali i izrada, a naglasak će biti na infotainementu i bezbednosti.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tokom iduće godine, a već do kraja ove se očekuje zvanična premijera.

Izvor: Autonet.hr

Render: Automotorundsport.de

Ostavite komentar