2011 Audi A8 L Security

MODERNA „OKLOPNJAČA“

Većina ljudi nema potrebu da poseduje luksuzni automobil koji ima građu vojnog vozila, ali za one koji zavise od takvih automobila koji ih štite od raznih pretnji, Audi ima pravu stvar: novo performantno, oklopljeno do zuba, luksuzno vozilo – 2011 A8 L Security.

Na prvi pogled, A8 L Security izgleda identično kao i standardni A8, ali bukvalno ništa u vezi sa njim ne može biti opisano kao standardno. Ima dovoljno bezbednosnih mera da bude prozvan „utvrđenjem na točkovima“ – model se povinuje najstriktnijim standardima balističke protekcije i sposoban je preživi prilično paklene eksplozije.

Audi A8 L ima mnogo ekstenzivnih promena, među kojima je i produžena baza. Sa dužinom od 5,27 metara, Audi A8 L je 130mm duži od standardnog A8. Prva stvar koja se primeti spreda su veoma intenzivna LED svetla.

Karoserija automobila je sačinjena od modifikovanog aluminijuma koji je konstruisan uz pomoć Audijevog Space Frame principa. Građa A8 L-a je urađena u takvoj tajnovitosti da je pravljen na praoizvodnom tlu sa posebno obezbeđenim vratima i zabranom upotrebe mobilnih telefona na mestu konstrukcije. Među materijalima koji su korišćeni u izradi su i legure nekih od najotpornijih materijala koji se mogu naći u prirodi ili napraviti veštački – ojačani čelik, keramika, specijalni aluminijum i višeslojno staklo.

Naravno, auto je opremljen i sigurnosnim izlazima, aparatom za gašenje požara, sistem za filtriranje kiseonika u slučaju napada biološkim oružjem…

Audi se potrudio i da enterijer sačuva svoju prostranost i da u isti mah bude opremljen svim elementima komfora koje bezbednost dozvoljava i može da dopusti. Sve u vezi enterijera je prve klase: od kontrole klime u četiri zone, jonizatora za osvežavanje vazduha, električnog zatamnjivanja stakle, Bose surround zvučnog sistema do TV tjunera. Sedišta mogu opciono imati grejače, sistem za masažu i ventilaciju.

Motor Audi A8 L Security-a nikako nije slabija karika: W12 motor sa direktnim ubrizgavanjem razvija 500 ks. Ubrzanje do 100 km na čas traje 7,3 sekundi a maksimalna brzina je 210 km na čas.

Ostavite komentar