Audi Klub Srbija – Audi Club Serbia https://audiclubserbia.com Thu, 05 Aug 2021 06:50:31 +0200 sr-RS hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 ACS letnji skup 30.07.-01.08.2021. Sombor – Slike i utisci https://audiclubserbia.com/acs-letnji-skup-30-07-01-08-2021-sombor-slike-i-utisci/ Thu, 05 Aug 2021 06:50:25 +0000 https://audiclubserbia.com/?p=16368 Prošlog vikenda održan je ACS letnji skup u Somboru. Skup je trajao 2 noći i 3 dana, i pokušaćemo u par postova da makar malo dočaramo atmosferu, ali prosto to je nemoguće, mora se doživeti i osetiti. Prvi dan-petak smo se sastali u restoranu na ručku.Ostatak dana proveli relaksirajući se u bazenu hotela. A uveče […]

Чланак ACS letnji skup 30.07.-01.08.2021. Sombor – Slike i utisci се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
Prošlog vikenda održan je ACS letnji skup u Somboru.

Skup je trajao 2 noći i 3 dana, i pokušaćemo u par postova da makar malo dočaramo atmosferu, ali prosto to je nemoguće, mora se doživeti i osetiti.

Prvi dan-petak smo se sastali u restoranu na ručku.
Ostatak dana proveli relaksirajući se u bazenu hotela. A uveče nas je u svoju kuću ugostio naš član @lesto1989 sa svojom devojkom @sovilj.zorica 

Ića i pića, zajedno sa muzikom do zore. 

Veliko hvala domaćinima za sav trud i organizaciju, jer je malo reći da je bilo fenomenalno!
Naravno sve ovo ne bi bilo moguće i bez našeg člana @goran.masic.7 takođe iz SO, koji je učestvovao u svemu isto i organizovao nam sve.

Drugi dan smo ceo iskoristili za uživanje na bazenu hotela, a uveče smo imali organizovano u restoranu večeru sa tamburašima, i opet do zore…
Kako slike govore više od reči, da ne dužimo dalje…

Veliko hvala svima koji su bili, i što jačamo našu Audi porodicu!

Posebno hvala domaćinima i našim članovima iz Sombora koji su učinili da ovaj skup bude za dugo pamćenje i lepo sećanje!

Svi koji žele da postanu deo naše Audi porodice:
https://www.audizuj.se/

[See image gallery at audiclubserbia.com]

Чланак ACS letnji skup 30.07.-01.08.2021. Sombor – Slike i utisci се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
ACS letnji skup 30.07.-01.08.2021. Sombor https://audiclubserbia.com/acs-letnji-skup-30-07-01-08-2021-sombor/ Sat, 24 Jul 2021 15:29:20 +0000 https://audiclubserbia.com/?p=16355 Dragi članovi ACS, Kako nismo uspeli da organizujemo zimsku skup u Somboru u decembru 2020-te usled ove plandemije koju zovu Korona…Rešili smo da napravimo letnji skup u SO kod naših dragih članova koji su odatle. Naši članovi iz Sombora Bojan Stošić i Goran Mašić su izrazili želju da sledeći skup bude kod njih, a mi […]

Чланак ACS letnji skup 30.07.-01.08.2021. Sombor се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
Dragi članovi ACS,

Kako nismo uspeli da organizujemo zimsku skup u Somboru u decembru 2020-te usled ove plandemije koju zovu Korona…
Rešili smo da napravimo letnji skup u SO kod naših dragih članova koji su odatle.

Naši članovi iz Sombora Bojan Stošić i Goran Mašić su izrazili želju da sledeći skup bude kod njih, a mi slušamo naše članove i ispunjavamo njihove želje.

Skup je zatvorenog tipa i samo za naše članove i njihove porodice!

Rok za prijave je DO ponedeljka 26.07.2021.

Skup pravimo u prelepom hotelu “Bar Code” koji se nalazi u ulici JNA bb, Sombor.
http://www.barcodehotel.rs/sr/

Plan je da se družimo 3 dana, ali ko ne može sva 3 dana, glavno dešavanje je u subotu i nedelju, tako da može i 2 dana da ste sa nama.

Datum: 30.07. ; 31.07. ; 01.08.2021.

31.07.2021. dakle u subotu je uveče muzika samo za nas-tamburaši, i u subotu je i glavno dešavanje našeg ACS letnjeg skupa.

Za detaljan plan i više informacija, molimo sve zainteresovane članove da nam se jave na klubski broj tel. 062/626-616, i dobićete sve neophodne informacije, kao i cene smeštaja.

Ko je bio na bilo kom ACS letnjem skupu, dobro zna šta ga čeka i koliko se naši skupovi prepričavaju i drže dugo u srcu i sećanju!

Broj soba i mesta je ograničen!


Vidimo se Audisti.

Чланак ACS letnji skup 30.07.-01.08.2021. Sombor се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
Audi E-tron S Sportback 2021 https://audiclubserbia.com/audi-e-tron-s-sportback-2021/ Sun, 07 Feb 2021 09:07:43 +0000 https://audiclubserbia.com/?p=16186 Šta je to? U ranim fazama ove nove ere električnog automobila, toliko se govori o brojevima i o tome koliko su veliki. Doseg, veličina baterije, nivo snage i obrtnog momenta, cena … Sada je Audi svom novom E-tron S Sportback dodao još jedan veći broj: treći električni motor. Novi automobil, lansiran istovremeno sa novom S […]

Чланак Audi E-tron S Sportback 2021 се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
Šta je to?
U ranim fazama ove nove ere električnog automobila, toliko se govori o brojevima i o tome koliko su veliki. Doseg, veličina baterije, nivo snage i obrtnog momenta, cena … Sada je Audi svom novom E-tron S Sportback dodao još jedan veći broj: treći električni motor.

Novi automobil, lansiran istovremeno sa novom S verzijom postojećeg E-trona, dodaje jedan dodatni motor u odnosu na E-tron 55 Sportback koji se nalazi ispod njega u opsegu.

U E-tron S Sportback, veliki električni motor pokreće prednju osovinu, a pozadi su dvostruko manji motori, omogućavajući vektorizaciju obrtnog momenta i potpuno promenljivu raspodelu obrtnog momenta između zadnjih točkova za obećani porast okretnosti.

Prisustvo tri motora, naravno, znači obilje snage i obrtnog momenta: 429bhp i 596lb ft sve u, ili 496bhp i moćnih 718lb ft u overboost funkciji u režimu Sport.

Ovakve pozamašne rezerve zahtevaju podjednako veliku bateriju za crpanje energije. U slučaju E-tron S Sportback radi se o litijum-jonskoj bateriji od 95kVh koja je dobra za tipičnih 226 milja.

Kako je to?
Nova dvomotorna zadnja osovina u modelu E-tron S Sportback ostavila nam je ogroman osmeh na licu kada smo pre nešto manje od godinu dana vozili prototipsku verziju na nemačkoj test stazi, pronašavši kupe-SUV koji bi na zahtev mogao da prevrne podešavanje podešavanja i u pravom režimu vožnje.

U svojoj literaturi za štampu koja prati E-tron S Sporback, Audi hrabro govori o sistemu kao „Rukovanje 2.0“. Efikasno oponaša mehanički diferencijal, mada onaj koji deluje mnogo brže i sa daleko većom kontrolom.

Povratak u Blighti, dosadnog, vlažnog zaključanog januarskog dana na putevima ograničenim na 60 km / h, nije bilo, naravno, takvih bočnih ludorija, niti bilo kakvih otkrića o novom rejtingu upravljanja. Umesto toga, sve je izgledalo slično E-tronovima koje smo ranije vozili.

To nije loše, pamet. Bilo koji E-tron je brz i krajnje dorađen, ako nema stvarnog učešća vozača. Tako je i ovde. U stvarnim uslovima dobici u upravljanju osećaju se marginalno, ali su očigledni. Nećete trgovati svojim Porscheom 911, ali bićete impresionirani nivoima prianjanja i koliko se E-tron S Sportback oštro okreće u zavoje.

Šta sportsko pozicioniranje i S tretman takođe donose sa sobom – veliki 21-inčni aluminijumski točkovi, čvršća melodija vešanja – zapravo umanjuju ono neverovatno usavršavanje koje su E-tronovi isporučili. Koliko god trik bila zadnja osovina, ona ne može da prikrije masu od 2,5 tone veću od E-tron S Sportback.

Ta težina, sa tim legurama i tom melodijom vešanja, čini automobil koji je prilično glomazan i nesređen na bilo čemu osim na brzim, tekućim A-putevima ili autoputevima. U svim ostalim vremenima svesni ste koliko je velik i težak.

Nosite ga na autoputu, a spokoj ostalih E-tronova se vraća. Klizi u gotovo tišini i dostiže nivo usavršavanja Bentlei-a. Ovde ta težina nije faktor; to je pomoć, ako je išta, u tome da se automobil oseća tako sigurno, usađeno i udobno.

Ravne performanse su jednako brze kao što smo i očekivali od EV-a ove veličine i težine – razmislite o brzinama brzine sa pogonom na sva četiri točka, a ne o Porsche Taicanu. U međuvremenu, efikasnost je u proseku iznosila dve milje po kVh tokom našeg testa mešovitih puteva. Navedeni upotrebljivi kapacitet baterije od 86kVh (zapamtite, glavni kapacitet baterije je jedno, navedena upotrebljiva brojka drugo, manja stvar) bi u hladnom vremenu donekle razočarao domet od 172 milje.

Svaka od tih milja između punjenja uživaće u unutrašnjosti koja curi kvalitetom i tehničkom sofisticiranošću. Sve je radost za interakciju. Prekidači i dugmad se osećaju taktilno, haptične povratne informacije ekrana su lepo ocenjene, a oštrina grafike čini displeje prijatnim za gledanje. Puno se toga događa, pazite, ali čak i nakon otprilike 100 milja na putu, kontrole intuitivno dolaze u ruke.


Da li da ga kupim?
Dobro je poznato da se performansni automobili, dok se voze na putu, voze do sada u granicama svojih granica, ali da biste ih iskusili u najboljem izdanju, možete najviše odvesti na stazu. Tačno tamo gde biste ikada odveli E-tron S Sportback da biste iskusili njegov bočni zabavni komad, ne znam.

Možda nije stvar u tome. Mnogim proizvodima je privlačno znati što su sposobni za nešto, umesto da to zaista učine. (Line Lock mod u Ford Mustangu za izgaranja, bilo ko?)

Dakle, u E-tron S Sportback, Audi treba pohvaliti za tehnička dostignuća, a ne pohvaliti ga zbog pronalaska nove vrste vozačkog automobila. Realnost je da će dvomotorni E-tron 55 Sportback većini vremena odgovarati većini kupaca. Mi ostali nestrpljivo očekujemo ovu trik osovinu u manjem, lakšem Audiju performansi.

Чланак Audi E-tron S Sportback 2021 се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
ACS zimski skup 12.12.2020. Sombor https://audiclubserbia.com/acs-zimski-skup-12-12-2020-sombor/ Mon, 09 Nov 2020 18:45:47 +0000 https://audiclubserbia.com/?p=15996 Zimski tradicionalni ACS skup – Sombor 12.12.2020. u doba veštačke korone Kako ACS tradicija već 10 godina nalaže pred kraj godine zatvaramo sezonu skupova sa jednim dobrim skupom uz piće, hranu, muziku, prijatan ambijent, i udoban smeštaj, ali ovaj put nažalost u ograničenim uslovima u smislu broja prisutnih ljudi. Na ovom skup može da bude […]

Чланак ACS zimski skup 12.12.2020. Sombor се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
Zimski tradicionalni ACS skup – Sombor 12.12.2020. u doba veštačke korone

Kako ACS tradicija već 10 godina nalaže pred kraj godine zatvaramo sezonu skupova sa jednim dobrim skupom uz piće, hranu, muziku, prijatan ambijent, i udoban smeštaj, ali ovaj put nažalost u ograničenim uslovima u smislu broja prisutnih ljudi. Na ovom skup može da bude prisutno maksimalno 30 naših Punopravnih članova!
Ko: Audi klub Srbija
Gde: Sombor
Kada: 12.12.2020. (Subota)
Sati: 13:00h

Plan i program za 2 dana:
12.12.2020. Subota u 13:00h dolazak u Etno restoran Fijaker. www.etnorestoranfijaker.rs
Zajednički ručak i druženje. Restoran nije obavezan ko ne stiže. Ručak u restoranu plaća svako za sebe ko šta pojede i popije. Pa zajednički plaćamo celokupni ceh.

U 17h počinje naš zvaničan zimski skup u „Vili Tamara“. www.vila-tamara.com
Večera sa muzikom se plaća po osobi 3.300 din. (u cenu je uračunato neograničeno piće).
– U toku večeri je obezbeđena živa muzika za nas (klavijatura, harmonika, pevač i pevačica).
– Večera: kokošija supa, karađorđeva šnicla, pileći file u sosu od šampinjona, hleb i domaće piće neograničeno.
Ko ostaje da spava, u „Vili Tamara“ ima mesta za ukupno 8 osoba. Cena smeštaja sa doručkom je 1.800din. Prvih 8 prijavljenih spava u „Vili Tamara“.
Ostali koji ostaju na noćenju sa doručkom se smeštaju u: Prenoćište Cvrčak (www.prenocistecvrcak.com) i noćenje je 1.500din bez doručka ako se popunih svih 20 ležaja. Ako ne, onda je 1.700din po čoveku bez doručka.
Na doručak se dolazi u „Vili Tamara“ da svi zajedno doručkujemo i plaća se posebno doručak 300din.

13.12.2020. Nedelja. Ustajanje za doručak (naknadno javljamo do kada je doručak). Sabiramo utiske uz kafu, pakujemo se i polako krećemo svojim kućama.

Na spisak se mogu prijaviti samo Punopravni članovi.
To mogu učiniti preko sledećeg linka: https://forms.gle/EYyo8uewoePvkVQA7

Ko je pozvan: Na skup su pozvani svi Punopravni članovi ACS i prvih 30 koji se prijave su OBAVEZNI da dođu jer smo brojčano ograničeni. Kada kažemo obavezno mislimo na to da su se prijavili i nekome zauzeli mesto ko je želeo da dođe a prijavio se kasnije od njih. Zato je obavezno i ne možete novčano nadoknaditi ako ne dođete, jer nije stvar u parama već u tome što ste nekome uskratili prisustvo na skupu zbog vaše neodlučnosti, gluposti ili…
Dan pred skup će svi sa spiska biti kontaktirani sa klubskog broja da potvrde svoj dolazak. Ko je potvrdio dolazak obavezan je da dođe!

* Ako ima neko ko ne želi da ostaje na noćenju i vraća se to veče kući, plaća samo večeru sa muzikom 3.300 din (obuhvata neograničeno piće).

Vidimo se! 

❤

Чланак ACS zimski skup 12.12.2020. Sombor се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
DTM: Frajns prvi u petostrukoj pobedi Audija na Nirburgringu https://audiclubserbia.com/dtm-frajns-prvi-u-petostrukoj-pobedi-audija-na-nirburgringu/ Mon, 14 Sep 2020 07:42:59 +0000 https://audiclubserbia.com/?p=15949 Holandski trkač Robin Frajns slavio je u drugoj DTM trci na Nirburgringu, ispred svojih Audi kolega Renea Rasta i Majka Rokenfelera, prenosi Serbiaring. U kvalifikacijama koje su vožene jutros, svih šest fabričkih vozača Audija su se kvalifikovali na prvih šest startnih pozicija. Niko Miler je nastavio u jučerašnjem maniru i ponovo je postavio najbrže vreme, pa […]

Чланак DTM: Frajns prvi u petostrukoj pobedi Audija na Nirburgringu се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>
Holandski trkač Robin Frajns slavio je u drugoj DTM trci na Nirburgringu, ispred svojih Audi kolega Renea Rasta i Majka Rokenfelera, prenosi Serbiaring.

U kvalifikacijama koje su vožene jutros, svih šest fabričkih vozača Audija su se kvalifikovali na prvih šest startnih pozicija.

Niko Miler je nastavio u jučerašnjem maniru i ponovo je postavio najbrže vreme, pa je startovao sa pol-pozicije. Frajns je bio drugi i ispred aktuelnog šampiona Renea Rasta. Iza njih, na startu su se poređali Rokenfeler, Loik Dival i Džejmi Grin, dok je najbolje plasirani BMW vozač bio Šeldon van der Linde koji je krenuo sa sedme pozicije.

Miler je odlično startovao i održao se na prvom mestu, dok se Frajns odbranio od Rasta, a Dival je ponovo bio pod istragom, ovoga puta zbog preranog starta, ali nije kažnjen. Nakon dva kruga, Miler je imao prednost od jedne sekunde u odnosu na Frajnsa, dok je Rast bio dodatne dve sekunde iza Holanđanina.

BMW vozač Lukas Auer prvi je otišao na promenu guma, u 5. krugu. Krug kasnije je isto učinio klijentski trkač Audija, Fabio Šerer, nakon krupnijeg silaska sa staze i prolaska kroz šljunak. Dival je u 9. krugu bio prvi od vodećih koji je menjao gume, a u isto vreme je garažu posetio i Van der Linde. Miler i Rast otišli su na promenu guma u 11. krugu, zbog čega je Frajns preuzeo lidersku poziciju. Rastov pitstop trajao je dugačkih 8,4 sekunde, zbog čega je na izlazu iz pitlejna morao da se brani od Rokenfelera, u čemu je bio uspešan.

U dvomeču BMW vozača, Timo Glok je pretekao Filipa Enga za 12. poziciju na početku 14. kruga, dok je na kraju istog kruga, njihov kolega Robert Kubica obavio redovan boks. Poljak je startovao sa devete pozicije i imao je odličan tempo u prvom delu trke. Frajns je zahvaljujući odličnom ritmu sustigao Milera u 17. krugu, pretekao je svog timskog kolegu u pretposlednjoj šikani i poveo trku. Na kraju tog kruga, Džejmi Grin je obavio svoju promenu guma, čime su zaključeni obavezni odlasci u boks.

Harison Njui je kažnjen zbog vožnje van granica staze i tokom svoje promene guma, u 15. krugu, odradio je kaznu “stani-kreni” od 5 sekundi. Frajns je na početku 20. kruga imao 2.9 sekundi prednosti u odnosu na Milera i ta razlika je nastavila da raste.

Glok je redom gubio pozicije od Aberdina, Grina i Enga i pao je na 12. mesto. U 25. krugu, Rast je sustigao Milera i otvorila se borba za drugu poziciju. U narednom krugu, aktuelni DTM šampion pretekao je lidera u generalnom u prvoj krivini.

Miler je pojačao tempo i pokušao da preotme drugo mesto Rastu, ali je ponovo počeo da gubi tempo i sustigli su ga Rokenfeler i Dival. Grin je pokušao da pretekne Aberdina u 27. krugu, taj duel se završio međusobnim kontaktom – obojica su između njih dvojice i bili su primorani da skrate krivinu i prođu kroz travu, a Aberdin je opomenut zbog incidenta. Na početku pretposlednjeg kruga, Miler je izgubio treće mesto od Rokenfelera u prvoj krivini, a u poslednjoj krivini, Dival je takođe pretekao Milera, pa je Švajcarac ušao u poslednji krug kao petoplasirani.

Frajns je došao do svoje druge pobede u šampionatu, ispred Rasta i Rokenfelera. Dival je svoj “audi RS5 DTM” dovezao do četvrtog mesta, ispred Milera, dok je najbolje plasirani BMW ostao Šeldon van der Linde, na cilju šesti. Grin se domogao sedme pozicije za Audi, dok su piloti “BMW-a M4 DTM” Aberdin, Marko Vitman i Eng kompletirali poredak prvih deset.

Nakon pete runde DTM šampionata, Miler je i dalje vodeći sa 205 poena, dok mu se Frajns primakao i sada ima 176 poena. Rast je treći sa 159 poena, ispred Divala koji ima 85 i Rokenfelera koji je osvojio 79 poena.

Nemačka premijum turing serija nastavlja takmičenje već sledećeg vikenda kada će se voziti kraćom, sprint konfiguracijom Nirburgringa.

Izvor: Serbiaring.com

Чланак DTM: Frajns prvi u petostrukoj pobedi Audija na Nirburgringu се појављује прво на Audi Klub Srbija - Audi Club Serbia.

]]>