Novi Audi R8 za 2015. godinu

U Audiju intenzivno pripremaju naslednika za još uvek atraktivni model R8 (predstavljen još 2006. godine), a kako piše britanski magazain Auto Express, novi R8 se može očekivati tokom 2015. godine.

Kako stvari sada stoje, pored novog dizajna, novi R8 će odlikovati i jači motori, kao i poboljšana aerodinamika i manja težina. Ovo potonje zahvaljujući između ostalog i upotrebi ugljeničnih vlakana za haubu i krov, keramičkim kočnicama i delovima od titanijuma. Sve u svemu, težina će iznositi manje od 1500 kg, a koliko tačno ostaje da se vidi.

Audi po svemu sudeći neće slediti primer Porschea, Ferrarija i McLarena u vezi hibridnog pogona za svoj sportski model pa će novi R8 dobiti revidirane verzije aktuelnih V8 i V10 agregata. To u praksi znači povećanje snage, i to na 450KS u slučaju V8 motora i 570KS kod V10 verzije. Oba motora će imati sistem deaktivacije cilindara i stop-start sistem. Takođe, očekuje se i smanjene potrošnje goriva, i to za oko 10 odsto.

I enterijer će doživeti izmene u odnosu na sadašnji model, a između ostalog se pominje i novi MMI sistem.

Auto Express procenjuje da će novi R8 na britanskom tržištu startovati po ceni nešto manoj od 100.000 funti za bazni model.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.uk

Ostavite komentar