DTM Moskva – Pobeda Rockenfellera i Audija

Konačno je jedan Nemac „osvojio“ Moskvu. To je uspelo Mikeu Rockenfelleru na DTM trci koja je svoju premijeru imala u Rusiji. Bio je brži od Šveđenina Ekstroema i Brazilca Farfusa.

Veliki uspeh Audija. Nadjačao je BMW, a pogotovo Mercedes čiji je najbolji vozač u Rusiji bio Garry Paffett sa, za Mercedes razočaravajućim, petim mestom.

Trka je prošla u znaku Rockenfellera. Pred kraj je malo zakuvao Ekstroem, ali sve je to bilo nedovoljno kako bi se sjajni Mike maknuo sa pobedničkog puta.

Vozač Audija je poveo od samog starta i lagano je; iz kruga u krug povećavao prednost. Devet sekundi nakon 35 krugova, bio je znak da Mike ozbiljno misli da pobedi u Moskvi…

Tek u drugom delu trke Rockenfeller je po prvi put ušao u boksove. Iskoristio je to Tambay, odmah potom Ekrstroem i preuzeli su vođstvo. Ali, dobra taktika Rockenfellerovog tima koji je skupljao „sekunde“ kasnim odlaskom u boks, na kraju je urodila plodom. I Rockenfeller je sa nešto više od sekunde prednosti prvi prošao kroz cilj.

Mattias Ekstroem završio je kao drugi, a na treće mesto se probio Augusto Farsus. Dugo vremena u samom vrhu; Adrien Tambay na kraju je ostao bez podijuma. Peto mesto pripalo je Britancu Garyu Paffettu . Najbrži sa jučerašnjeg treninga; Bruno Spengler je razočarao i završio je tek kao 18. sa jednim krugom zaostatka za pobednikom.

Moskovskom pobedom Rockenfeller je povećao vođstvo u ukupnom poretku, pogotovo što je Spengler odvezao „očajnu“ trku…

Rezultati:

1. Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) 1:14:38.512 (74 kruga)

2. Mattias Ekstroem (Audi Sport Team Abt Sportsline) 1:14:39.815

3. Augusto Farfus (BMW Team BRM) 1:14:49.905

4. Adrien Tambay (Audi Sport Team Abt) 1:14:50.787

5. Garry Paffett (EURONICS Mercedes AMG) 1:14:56.007

Kompletni rezultati – OVDE

Izvor: Automototrend.com.hr

Ostavite komentar