Audi RS4 Avant i R8 GT sa pogonom na zadnjim točkovima na sajmu u Frankfurtu

150784-audi rs4 avant

Postoje glasine da će svoj put do sajma automobila u Frankfurtu naći i koncept električnog vozila i SQ2 krosover.

Samo nekoliko nedelja od sajma automobila u Frankfurtu, pojavljuju se nove informacije o automobilima koji će upravo tamo imati svetsku premijeru, pa ga ljubitelji automobilizma s pravom s nestrpljenjem iščekuju,. Nove informacije otkrivaju šta nam Audi sprema za taj događaj.

Septembar postaje veoma aktivan mesec za Audi s obzirom da će tada ova kompanija predstaviti svoj novi RS4 Avant kao i RS5 Coupe. Oba automobila će koristiti novi V6 agregat zapremine 2,9 litara sa dva turbo punjača koji proizvodi 450 konjskih snaga i 600 Nm obrtnog momenta koji je povezan sa Quattro sistemom pogona na svim točkovima preko osmobrzinskog automatskog menjača. Očekuje se da se isti motor nađe i u RS5 Sportback modelu.

Performanse bi trebale biti slične za ove modele. Naime kupeu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno svega 3,9 sekunde dok će RS4 Avant do stotke ubrzavati za oko 4 sekundi. Maksimalna brzina će najverovatnije biti ograničena na 250 km/h, dok će na dinamičnijem paketu ona biti ograničena na 280 km/h.

Pominje se da će u Frankfurtu svetlost dana ugledati i R8 V10 GT koji će imati pogon samo na zadnjim točkovima. Naime, prva generacija R8 modela u GT izdanju je brojala svega 333 automobila sa više snage i manjom težinom od standardne verzije, zahvaljujući delovima izrađenim od ugljenikovih vlakana. Spider verzija ovog automobila je takođe brojala 333 jedinica i predstavljena je nešto kasnije.

Na sajmu automobila će Audi otkriti i koncept svog novog električnog vozila srednje veličine sa baterijom nove generacije i određenim stepenom atonomije u vožnji. I na kraju, ali ne manje važno, tamo će biti predstavljen mali Q2 krosover kao i njegova nešto snažnija verzija SQ2 koja će imati 272 konjske snage.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Auto.blog.rs / Motor1.com

Ostavite komentar