Audi od EU dobio zeleno svetlo za preuzimanje Ducatija

Krajem aprila Audi je objavio da kupuje Ducati, a takav rasplet događaja u zaborav je gurnuo sve one priče koje su Ducati povezivale sa Mercedesom, BMW-om i ostalim brendovima koji su se raspitivali o njemu. Već dogovoreni posao morao je samo da dobije blagoslov Evropske Unije koji je na adresu ovih brendova stigao juče.

Brend iz Ingolstadta ne samo da je došao u posed 70% deonica koje je imao Investindustrial, već i preostalih 30% koje su bile u privatnim rukama. Sve što je Audiju do danas falilo bilo je zeleno svetlo od strane evropskog parlamenta. Sada kada je Evropska Unija stavila svoj pečat na potrebnu dokumentaciju Ducati je i zvanično novi član VW grupe.

Kakvi su Audijevi planovi sa Ducatijem još uvek nije poznato. Da li će brend iz Ingolstadta pokušati da kopira BMW-ov sistem ili Audijevo rukovodstvo ima nešto drugo u planu saznaćemo kroz sledećih nekoliko godina. Nemci su pokazali da znaju sa italijanskim markama preko Lamborghinija, pa se nadamo da će sličan tretman dobiti i Ducati.

Izvor: Automotoportal.hr

Ostavite komentar