Audi A3 sedan concept u Ženevi

Nedavno je bilo reči o tome da će Audi pored sportskog RS3 Sportbacka i Q5 Hybrida na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi izložiti još nekoliko zanimljivih modela, među njima i A3 sedan concept.

Audi je sada konačno potvrdio te informacije, uz objavljivanje prvih detalja o A3 sedan conceptu koji najavljuje buduću generaciju A3 (čije pojavljivanje se na tržištu očekuje tokom 2012.)

Budući A3 sedan insajderi iz Audija opisuju kao duhovnog naslednika nekadašnjeg Audija 80, a njegov izgled (po uzoru na novi A8, A7 i A6) otkrivaju ovi crteži iz nemačke fabrike.

A3 u verziji klasične limuzine sa četiri vrata će pre svega biti namenjen poboljšanju prodaje na tržištima SAD-a, Kine i Rusije.

Audi je objavio da je A3 sedan concept dugačak 444 cm (26 cm kraći od Audija A4), širok 184 cm, visok 139 cm, dok se pod haubom nalazi 2,5 litarski petocilindrični turbo benzinac koji raspolaže sa 300 kW/408KS (u paru sa sedmostenom S tronic transmisijom, dok je pogon na sva četiri točka).

Kod serijske verzije A3 sedana se očekuju varijante sa prednjim i quattro pogonom na sva četiri točka, a pominje se i hibridna varijanta.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ostavite komentar