2012 Audi A5

VELIKA STARTNOST

Audi A5 i S5 za 2012. godinu su otkriveni, sa stilskim, ekonomskim i tehnološkim poboljšanjima. Dolaze sa osveženim, agresivnim čeonim delom i trolitarskim TFSI motorom.
Farovi su „vitkiji“, iako ksenoni i LED jedinice koštaju dodatno, izmenjena su i zadnja svetla, hauba je oštrije isklesana, a branici su malo promenjeni što je dalo čitav jedan milimetar više dužini modela. Iznutra, volan je redizajniran, kao i završna obrada na instrumentalnom panelu i centralnoj konzoli. Oaim toga, tu je i nov selektor brzina za automatik modele, poboljšani MMI inotainment i navigacioni sistem. Dugmetom se bira između tri režima grejanja/ventilisanja sedišta.Najvažnija vest je da će Audi S5 za 2012. godinu imati motor istog kapaciteta i sa istim brojem cilindara kao i glavni rival, BMW 335i. Svi motori imaju forsiranu indukciju i direktno ubrizgavanje goriva što obezbeđuje fenomenalnu startnu snagu.

Osnovni motor proizvodi 320 Nm obrtnog momenta, dok dvolitarskom TFSI motoru snaga ostaje neizmenjena.

Opremljen 177 ks jakim dvolitarskim TDI agregatom i ručnom transmisijom, A5 Coupe troši u proseku 4,7 litara goriva na 100 km, i ima emisiju štetnih gasova od 122 grama po kilometru.

Tri V6 dizela zaokružuju postavu motora na višem kraju spektra.  Druga varijanta trolitarskog TDI-a rzvija 245 ks.

Ostavite komentar