Unutrašnjost novog Audija TT


Nova generacija Audija TT će po ranijim najavama premijeru imati tokom 2014. godine, dok će se godinu dana kasnije pojaviti i njegova Roadster varijanta. Dok se to ne desi, evo i prvih zvaničnih slika njegove unutrašnjosti.

Unutrašnjost se inače u PR saopštenju opisuje kao puristička, sportska i okrenuta ka vozaču, a ima „virtuelni kokpit“ koji kombinuje instrument tablu i infotainment displej u jednu jedinicu. 12.3-inčni TFT displej ima dva različita moda – klasičan izgled i infotainment izgled, čime se eliminiše potreba za sekundarnim infotainment ekranom.

U unutrašnjosti se takođe ističu volan sa zaravnjenim donjim delom, aluminijumski detalji, revidirana centralna konzola i S sportska sedišta.

Novi TT će biti napravljen na Volkswagenovoj MQB platformi, imaće širi trag točkova i bolji raspored mase u odnosu na aktuelni model, dok se dimenzije neće značajnije menjati.

Najavljuje se i smanjenje težine (do 100 kg, zahvaljujući većoj upotrebi aluminijuma), unapređene vozne karakteristike, povećana bezbednost, bogatija oprema i manja potrošnja goriva, a postojaće verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Izgled prednjeg dela TT-a će biti inspirisan novijim modelima ovog proizvođača, a što se motora tiče, jedan će sigurno biti 2,0 litarski turbo četvorocilindrični benzinac sa oko 220KS.

Očekuju se takođe i model TTS sa oko 280KS, zatim TT sa 2.0 TDI dizelašem, kao i sportski TT-RS sa 380 konja.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ostavite komentar