Novi Audi Q7 će biti prvi plug-in dizel iz VW grupe

audi q7 ab

Audi „Q7“ debituje sledeće godine u benzinskoj i dizel varijanti, a sada je potvrđeno da će nakon njih u ponudi biti i plag-in hibrid dizel koji će ujedno predstavljati i prvi plag-in dizel Folksvagen grupe.

Iz Audija se nadaju da će im ovaj automobil dati prednosti u odnosu na ljute rivale BMW i Mercedes-Benz, koji trenutno već u ponudi imaju plag-in benzinske verzije svojih modela.

Audi „Q7“ će biti drugi plag-in dizel u ponudi u Evropi nakon Volvoa „V60″ koji se pojavio još prošle godine i prodao u 10.000 primeraka u ovoj varijanti, iako po ceni od 56.200 evra.

Još letos je šef razvoja Audija Ulrih Hakenberg potvrdio da će plag-in hibrid dizel pogon biti u ponudi u njihovim“A8“ i „Q7“ modelima, a električni motor će biti u kombinaciji sa 3.0-litarskim V6 dizel agregatom

Audi veruje da su plag-in hibridi najbolje rešenje kada je reč o poboljšanoj ekonomičnosti budućih automobila jer nemaju problema sa dometom poput električnih automobila.

Za Audi trenutno važi da polako zaostaje za konkurentskim BMW-om koji je uveo uspešni „i“ subbrend i Mercedesom koji prednjači sa elektronskim inovacijama poput Magic Body Control sistema i polu-autonomne tehnologije vožnje.

Izvor: Mojauto.rs

Render: arhiva Autoblog.rs / Autobild.de

Ostavite komentar