Audi R8 inspirisan Nanuk konceptom

28-godišnji dizajner Sebastian Kunz stvorio je nekoliko kompjuterski generisanih slika novog Audija R8 koji bi trebalo da bude pokazan 2015. godine. Kunza je inspirisao Nanuk koncept nedavno prikazan na auto showu u Frankfurtu pa je svojoj kreaciji podario evolucijski i ‘uglast’ dizajn.

Model odlikuje istaknuta prednja rešetka uz koju se nalaze LED glavna svetla i veliki otvori za vazduh. Sportski stajling naglašavaju i masivni alu točkovi i oštre linije bočnog dela automobila, baš kao kod Nanuk koncepta.

Novi Audi R8 će inače imati atraktivnu prednju rešetku sa najnovijim Matrix LED svetlima. Možemo očekivati i dvostruki difuzor inspirisan Le Manom.

Opcije motora još uvek nisu potvrđene, ali pretpostavlja se da će uključivati 4,2 litarski V8 agregat od 450KS i 5,2 litarsku V10 jedinicu od 570KS. Uprkos većoj snazi, novi R8 će trošiti manje goriva od svog prethodnika i koristiće start/stop tehnologiju, sistem deaktivacije cilindara i nekoliko delova napravljenih od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar