Audi A0 na bazi Volkswagena up!

Audi planira da do 2020. godine poveća svoju prodaju na 2,4 miliona vozila godišnje, a kako bi postigli taj cilj Nemci će između ostalog otvoriti nove fabrike i predstaviti više novih modela. Među tim novim modelima su i novi članovi Q porodice (Q6 i Q8), ali i novi gradski model baziran na Volkswagenu up! (ostatak porodice čine Seat Mii i Škoda Citigo).

Audijeva verzija up! modela se navodno može očekivati 2015. godine, a za razliku od pomenutih mališana dobiće unapređeni, kvalitetniji enterijer i bogatiju opremu.

Britanski magazin Auto Express (odakle su i ovi renderi) ovaj automobil naziva Audi A0, a predviđa da će se u njega ugrađivati 1.0 TSI benzinski motor sa 109KS.

Takođe, u ponudi bi mogao da bude i A0 sa elektro pogonom (iz Volkswagena e-up!), ali i hibridna verzija sa pogonskim sistemom iz Volkswagena XL1 (kombinacija dizelaša i elektromotora).

I Audi A0 bi trebalo da se proizvodi u Volkswagenovoj fabrici u Bratislavi u Slovačkoj, dok će njegova cena naravno biti veća u odnosu na ostale automobile iz ove porodice modela.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.uk

Ostavite komentar