U Beogradu predstavljen novi Audi A3

Na nesvakidašnjoj manifestaciji „24 SATA ELEGANCIJE – Concours d’ Elegance & Luxury salon” u Beogradu, Audi je predstavio svoj najnoviji model Audi A3.

Manifestacija koja je nekada bila namenjena isključivo aristoktratskom društvu kroz vekove je menjala svoju formu pa se tako od predstavljanja raskošnih fijakera stiglo do luksuznih automobila kao što su novi modeli A3 i Q5 koje je Audi predstavio mnogobrojnim posetiocima.

Novi A3 je imao svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi ove godine, kada je Audi predstavio novi dizajn, prostraniji enterijer, prefinjenu tehnologiju i najmodernije agregate koji su spakovani u automobil koji ima iza sebe 16 godina dugu istoriju.

Stajling je sportski progresivan, sa linijama kao kod kupea i dugačkim međuosovinskim rastojanjem (4,24m). Konstrukcija je inteligentna, od različitih materijala, pri čemu su korišćeni čelik i aluminijum. Težina je smanjena za 80 kg, pa prazan A3 sa 1.4 TFSI motorom iznosi samo 1.175 kg.

Enterijer je prostran, a kapacitet prtljažnika iznosi 365 litara. Elegantan dizajn i ergonomičnost su za primer. Kabinu čine standardna i opcionalna grafika na FIS ekranu i dekorativni umeci sa različitim materijalima.

Pri lansiranju A3 pokreću jedan TDI i dva TFSI motora sa 90 kW (122 KS) do 132 kW (180 KS). Svi agregati imaju najmodernije ekonomične tehnologije. Prenos snage ide preko manuelnog menjača ili S tronika. Najpre je lansiran pogon na prednje točkove, a Quattro pogon na četiri točka će se pojaviti kasnije, za snažnije motore. Verzije sa alternativnim pogonima kao što su hibrid, prirodni gas i Audi e-gas su trenutno u razvoju. Ipak, 1.6 TDI troši samo 3.8 l/100 km, odnosno 99 g CO2/km, čime ispunjava državnu subvenciju od 100.000 dinara.

Elektronski sistem stabilnosti ESC sa elektronskom blokadom diferencijala je deo standardne opreme. Audi drive select sistem i adaptivni amortizeri su opcionalni.

Brojne standardne karakteristike, kao i dodatna oprema za povećanu udobnost i sportsku vožnju čine unapređeni MMI sistem sa MMI tač, ultratanak monitor na instrument-tabli koji se može uvući. Opcionalni krajnje napredni sistemi asistencije vozaču obuhvataju Audi adaptivni tempomat, dodatno unapređeni park asist i Audi pre sense basic. Širok asortiman infotejnment komponenti obuhvata audio-sistem Beng i Olafson, Bluetooth.

Cene za novi A3 u Srbiji počinju od 20.090 evra.

Autoblog.rs

 

 

Ostavite komentar