Konceptni Audi TT offroad ima najviše šansi za proizvodnju

audi tt 55555555

Audi je u proteklom periodu predstavio tri konceptna TT modela, i to TT offroad, TT Shooting Brake i Allroad Sportback, a izgleda da TT offroad ima najveće šanse za proizvodnju. To je potvrdio Audijev šef istraživanja i razvoja Ulrich Hackenberg.

Konkretnije, Hackenberg je izjavio da je istraživanje tržišta već počelo, ali prema prvim saznanjima TT offroad, koji prema navodima proizvođača nudi „kombinaciju sportskog duha coupea sa praktičnošću SUV-a“, ima verovatno najveće šanse za serijsku proizvodnju i to upravo zbog činjenice trenutne velike popularnosti SUV/crossover modela.

Za sada nije poznato kada bi ovaj model mogao da se pojavi na tržištu, ali prema insajderskim izveštajima to bi moglo da se desi najranije u drugoj polovini sledeće godine.

Podsetimo da je konceptnu verziju ovog Audijevog konkurenta Range Roveru Evoque koji se bazira na modularnoj MQB platformi pokretao plug-in hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 4-cilindričnog 2,0 litarskog TFSI motora snage 215 kW, odnosno 292KS i 380 Nm, kao i dva električna motora ukupne snage od 85 kW, odnosno 115KS i 270 Nm.

112392-audi tt 5

Kombinovana snaga ovog pogona iznosi 300 kW, odnosno 408KS i 650 Nm. Recimo i da električna autonomija, zahvaljujući 12 kWh litijum-jonskim baterijama iznosi oko 50 km, dok je ukupna autonomija ovog automobila 880 km. Konkretnije, fabrički podaci kažu da prosečna potrošnja iznosi 1,9 l/100 km, dok je emisija CO2 svega 45 g/km.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Audi

Ostavite komentar