Audi Q5

Premijum marka iz Ingolštata izašla je u javnost sa restilizovanim „Q5”. Novitet na prvom mestu krase skrivena poboljšanja, a estetske izmene ovoga puta kao da su ostale u senci tehničkih „izmena i dopuna”

LEPEZA UNAPREĐENJA

PRE tačno četiri godine na Salonu automobila u Pekingu, Audi je premijerno upoznao svetsku javnost sa novitetom „Q5” koji je tada promovisan kao drugi član eminentne „Q” linije. S obzirom da je ovaj model uspešno zaokružio olimpijski tržišni ciklus, nekako je bilo očekivano da centrala u Ingolštatu posegne za restilizacijom, kako bi udahnula novi život popularnom SUV-u sa „četiri prstena”. Iako se trenutak za promociju novog „audija Q5” ponovo „poklopio” sa terminom održavanja Međunarodnog salona u Kini, novitet je ovoga puta propustio Peking. Umesto premijere na Dalekom istoku Audi je objavio fabričkog materijala na – internetu.

Izuzev baznog dizelaša koji u Nemačkoj staje od 39.900 evra, kod svih ostalih verzija pogon je „kvatro”, što znači da se snaga raspoređuje na sva četiri točka u odnosu 40:60 na prednju odnosno zadnju osovinu.

Još od prvih dana izgled je predstavljao jedan od najdominantnijih instrumenata kod „audija Q5”, pa i ne treba da čudi što dizajneri prilikom njegove revizije nisu imali pune ruke posla. Menadžment kompanije je očigledno smatrao da će i laki, kozmetički zahvati biti dovoljni da se privuče novi krug kupaca. Tome u prilog svedoči činjenica da je eksterijer diskretno obogaćen izmenama i dopunama koje podrazumevaju preoblikovanu masku hladnjaka sa širim rasponom između sijajućih vertikalnih rešetki, ispupčeniji prednji branik i svetlosne grupe sa izmenjenim rasporedom LED dioda. Istovremeno, zadnji deo automobila dobio je novi difuzor i elegantno istanjene „mačje oči” u odbojniku, kao i preoblikovane završetke izduvnog sistema. Unutrašnjost je takođe osvežena – sada je tu novi upravljač, a čitav kokpit obogaćen je kvalitetnijim materijalima i poboljšanom ergonomijom. Komande multimedijalnog MMI uređaja sada imaju četiri tastera, a veliku novost predstavlja klizna zadnja klupa sa 10 centimetara „hoda”. Na taj način omogućeno je lako pronalaženje optimalnog odnosa između prostora za noge pozadi i dubine prtljažnika koji, inače, zahvata 540 litara. Poboljšanoj funkcionalnosti doprinosi i preklopivi naslon suvozačevog sedišta, što omogućuje prevoz predmeta velike dužine. Na polju estetike i personalizacije osmišljena su tri nova „trima”, što zajedno sa šest ponuđenih dezena sedišta dovodi do čak 35 kombinacija izbora za uređenje enterijera.

Promocija novog „audija Q5” propraćena je osvrtom na zaista široku paletu pogonskih agregata, ali i sistema transmisije. Osnovni motor kod verzije sa prednjim pogonom i dalje je provereni 2.0 TDI od 143 KS sa šestostepenim ručnim menjačem, a na nju se nadovezuje snažnija verzija od 177 KS sa integralnim pogonom. Vrh ponude dizela i dalje je rezervisan za V6 TDI koji ima zapreminu 3,0 litra i raspolaže 245 konjskih snaga, a snagu prenosi na sva četiri točka preko sedmostepenog „S – tronik” menjača koji ujedno predstavlja opciju i kod jače 2.0 TDI verzije. Ljubitelji „oktana” trebalo bi da obrate pažnju na novi dvolitarski TFSI agregat od 225 konjskih snaga. Osim šestotepenog manuelnog menjača, uz ovaj motor opciono će se ugrađivati i osmostepeni „tiptronik”, koji, inače, predstavlja standardan vid prenosa kod novog V6 TFSI agregata. Ova pogonska jedinica zauzima mesto starog 3,2 litarskog benzinca i uz asistenciju kompresora iz 3,0 litra zapremine oslobađa 272 konjske snage. Izuzev baznog dizelaša koji u Nemačkoj staje od 39.900 evra, kod svih ostalih verzija pogon je „kvatro”, što znači da se snaga raspoređuje na sva četiri točka u odnosu 40:60 na prednju odnosno zadnju osovinu.

Unutrašnjost je takođe osvežena – sada je tu novi upravljač, a čitav kokpit obogaćen je kvalitetnijim materijalima i poboljšanom ergonomijom.

Iako naše tržište još uvek ne pokazuje neke preterane afinitete prema alternativnim vrstama pogona, treba napomenuti da će i novi „audi Q5” dobiti i hibridnu verziju koja kombinuje 2.0 TFSI agregat od 211 KS sa elektromotorom 40 kW i 210 njutnmetara. Prodaja u Nemačkoj počinje na leto, a u ovom trenutku još nije poznato kada će se podmlađeni „audi Q5” pojaviti na srpskim drumovima. Jedna od stavki koje nikako ne treba zapostaviti kada se govori o unapređenom „audiju Q5” jesu i bezbednosni sistemi, preciznije – aktivne asistencije. U okviru standardne opreme dolaziće sistem detekcije umora vozača, dok će uz doplatu biti dostupan adaptivni „kruz kontrol” sa funkcijom gradske vožnje, koja u odsustvu reakcije vozača pri brzinama do 30 km/h aktivira kočenje i na taj način sprečava „čukanje” sa vozilom ispred. I to nije sve, tu su još i poznati Audijevi bezbednosni dodaci poput upozorenja o napuštanju kolovozne trake i nadzoru mrtvih uglova. Pored sigurnosti, u Audiju su veliku pažnju poklonili i zabavi, tako da je osmišljena nova muzička aplikacija za „smart fon” koja omogućava lak pristup i slušanje više od 5.000 internet radio stanica.

Topspeed.rs

Ostavite komentar