Audi najavio električni bicikl e-bike

Audi je izdao zvanično saopštenje u kome najavljuje prisustvo na godišnjem okupljanju ljubitelja Volkswagena, Audija i manje-više svega što dolazi iz VW Grupe. Reč je naravno o okupljanju na austrijskom jezeru Wörthersee.

Za ovogodišnji susret Audi je najavio nekoliko premijera. Između ostalog, tu je koncept Q3 Red Track (o njemu više OVDE), kao i koncept električnog bicikla e-bike koji karakterišu „vrhunski dizajn, laka konstrukcija i električni pogon“. Okvir je napravljen od kompozita sa ugljeničnim vlakanima. I točkovi su od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, a svaki je težak svega 600 g.

e-bike pokreće električni motor snage 3KS (2,3 kW) i 250 Nm koji je uparen sa 48-voltnom litijum-jonskom baterijom. Sve je to dovoljno da ovaj 21 kg težak bicikl ubrza do najveće brzine od 80 km/h uz autonomiju između 50 i 70 km

Za punjenje potpuno prazne baterije je potrebno oko dva i po sata putem obične kućne utičnice.

Za razliku od ostalih električnih bicikala, Audijev e-bike nudi pet različitih načina rada od kojih je jedan „Wheelie“. Reč je o načinu rada koji vam pomaže u podizanju bicikla i vožnji na zadnjem točku.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar