Audi A1 E-tron na Olimpijadi

Kompanija Audi, partner Nemačke olimpijske sportske konfederacije (DOSB) i Nacionalnog paraolimpijskog komiteta Nemačke (DBS), predstavila je tzv. olimpijski model Audi A1 E-tron koji nosi boje nemačke zastave.

Model Audi A1 E-tron je električni automobil sa povećanim dometom. Električni vozni sistem ovog automobila koristi UQM PowerPhase Select 125 električni motor i kontroler.

Ovaj električni A1 će se koristiti kao izložbeni automobil i kao vozilo za pojačanje usluge prevoza takmičara i zvaničnika između tzv. German House (Nemačke kuće) na Olimpijadi u Londonu i broda MS Deutschland u luci. Audi će za ovu priliku posebno opremiti i isporučiti ukupno 60 automobila A1 E-tron.

Audi A1 E-tron dostiže maksimalnu brzinu od 130 km/h zahvaljujući svom snažnom električnom pogonu od 75 kW (102 KS). Ako se snazi baterije doda i korišćenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem(SUS), baterija se dopuni po potrebi i na taj način se povećava domet automobila na 250 pređenih kilometara. Proizvođač automobila iz Ingolštata nedavno je proširio svoje partnerstvo sa DOSB-om i DBS-om do kraja 2016. godine.

Izvor: Netauto.rs

Ostavite komentar